Založ si blog

Povedali o stretnutí v Paríži.

 Pred stretnutím v Paríži.

   Fico povedal, že z téz stretnutia vyplýva, že viaceré členské štáty NATO a EÚ naznačujú, že na bilaterálnej báze pošlú na Ukrajinu svojich vojakov. Schôdzka je dôverná, nemôže povedať na aký účel a čo by tam robili. Slovensko nebude ponúkať spoluprácu v takejto oblasti. Je odhodlaný zabrániť priamej účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine.

  Šimečka povedal, že Fico klame o zaťahovaní Slovenska do vojny, hazarduje s verejnou mienkou a predvádza falošnú marketingovú operáciu, s cieľom odviesť pozornosť od domácich problémov. O žiadnom vyslaní jednotiek NATO alebo EÚ, do ktorého by bolo nútené Slovensko nemôže byť reč. Nikdy nebolo v hre, ani nebude, že by slovenskí vojaci mali bojovať na Ukrajine. Ide len o strašenie. Fico zavádza, straší a je čoraz väčšou hanbou Európy.

  Valášek povedal, že aj keď to Fico explicitne nepovedal, naznačoval možnú spojeneckú operáciu. Nič podobné sa však neplánuje, žiaden plán na nasadenie vojakov do bojov neexistuje. V hre je rozšírenie súčasnej pomoci s technikou v rámci dobrovoľnej iniciatívy. Fico šíri polopravdy a klamstvá, vťahuje nás do hanby.

 Po stretnutí v Paríži.

 Macron povedal, že na vyslaní spojeneckých vojsk nie je zhoda, reagoval tak na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica. V dynamike vývoja v budúcnosti však nemožno nič vylúčiť. Každá krajina o tom podľa neho môže rozhodnúť slobodne a zvrchovane. Nevylučuje v budúcnosti nasadenie pozemných jednotiek svojej krajiny na Ukrajine.

Duda povedal, že najbúrlivejšia diskusia na stretnutí sa podľa neho týkala toho, či majú európske krajiny vyslať vojakov na Ukrajinu. Názory sa v tomto líšia, žiadne takéto rozhodnutia neexistujú.

 Tusk povedal, že neplánujú nasadenie vojakov na Ukrajine.

 Scholz povedal, že EU a NATO sa zhodli, že na Ukrajinu nepošlú žiadne pozemné jednotky.

 Fiala povedal, že Česko určite nechce poslať svojich vojakov na Ukrajinu.

 Švédsky premiér povedal, že vyslanie pozemných vojsk na Ukrajinu nateraz nie je pre Alianciu relevantnou otázkou.

 V The Guardian napísali, že je to prvýkrát, kedy došlo k podobne otvorenej diskusii o poskytnutí vojakov na podporu vyčerpaných vojenských ukrajinských síl.

 Jasne sa ukázalo ako Fico klamal a strašil.

 Macron ešte uviedol, že konferencia sa v blízkej dobe zopakuje. Kým sa tak stane, mohol by si prelistovať Minské dohody. Spolu so Scholzom a Zelenským.

 

O myslení, takom i onakom.

19.08.2018

O myslení, takom i onakom. V tomto denníku som sa z rozhovoru s Matejom Landlom dozvedela , že jeho otec sa k minulej dobe vyjadril, že minimálne toľko rokov, čo tento štát gniavil komunizmus a pokrútil myslenie ľudí, bude trvať náprava. Musia sa vymeniť dve generácie, aby sa zmenilo myslenie ľudí. Nespomenul žiadny dôvod, či príklad, ktorý ho [...]

Či by nepomohlo rozprávanie v rodnom jazyku.

08.04.2018

Myslím preto, aby sme si dobre uvedomovali čo hovoríme. Trebárs Mikuláš Dzurinda, ktorý sa v ČT24 veľmi zanietene, pritom veľmi povrchne vyjadroval k vzájomným vzťahom EÚ, Nato a Ruska po afére s dvojitým agentom S. Škripaľovom. Mne sa zdalo, že pohovoril strašne veľa nezmyslov, ale ten záver hádam nemohol myslieť [...]

Čítanie s porozumením alebo som z toho jeleň

24.03.2018

V socialistickom školstve, v ktorom som získala vzdelanie, nás čítanie s porozumením neučili. Ani som donedávna nechápala prečo by mali, prečo to dnešný vzdelávací systém od žiakov a študentov tak dôrazne vyžaduje. Čo vlastne od tých detí chce. Nedôverčivo som si myslela, že to je jeden z výmyslov dnešných nekonečných reforiem v [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 7428x
Priemerná čítanosť článkov: 1857x

Autor blogu

Kategórie